Un oras din SUA vrea ca amenzile pentru alerte false sa fie date companiilor de securitate

Un oraș din Statul Georgia din SUA schimbă legea de amendare a alarmelor false, punând plata amenzilor în contul firmelor de securitate care instalează sisteme de alarmă.

Sandy Springs, o suburbie a orașului Atlanta, a aprobat un decret prin care amenzile pentru alarme false să fie responsabilitatea companiilor de securitate în locul clienților acestora, scrie securityinfowatch.com.

Decretul a fost aprobat de membrii consiliului suburbiei Sandy Springs chiar dacă a avut loc o dezbatere cu reprezentanții companiilor care furnizează sisteme de alarmare. Noul decret de lege a intrat în vigoare la 1 septembrie și sistemul de amendare va intra în vigoare la 1 octombrie.

Noul decret de lege cere ca companiile care instalează sisteme și oferă servicii de alarmare să le înregistreze și face compania responsabilă pentru alarmele false. Amenzile cresc repede: 25 de dolari pentru o primă alarmă falsă, 250 de dolari pentru o a doua și a tria alrmă falsă și 500 de dolari pentru toate celelalte alarme false.

Firmele vizate și grupurile de astfel de companii susțin că această lege este ilegală deoarece ar încălca Constituția SUA. În alte cazuri asemănătoare, avocații au susținut că aceste legi încalcă un proces echitabil. Un proces echitabil este încălcat prin faptul că companiile sunt considerate responsabile pentru acțiunile unor alte persoane asupra cărora au puțin sau nu au deloc control și amendarea lor fără să existe un mod de determinare dacă a fost sau nu o alarmă falsă.

Decretul vine după ce Sandy Springs a primit mai mult de 10.000 de alarme false de incendiu și pentru poliție în 2016, conform reporternewspapers.net.

Companiile de securitate au avertizat în iulie că noul sistem de amendare le va forța să crească costurile sau să înceteze activitatea de business în oraș.

Reprezentanți ai orașului spun că sistemul de amendare a alarmelor false, promulgat în 2012, abia reduce alarmele false. Șeful pompierilor a spus că în 2016, peste 97% dintre alerte au fost false și orașul a cheltuit peste 776.000 de dolari pentru a răspunde la acestea.

Primarul, Gabriel Sterling, a precizat că amenzile vor fi o povară pentru micile companii, dar că se gândește la plătitorii de taxe și la cheltuielile pentru siguranța publică.

Alarmele false sunt o problemă semnificativă a industriei, în special pentru că cetățenii și deținătorii de companii ar putea porni din greșeală alarmele în diferite feluri. Problema este destul de întâlnită încât o companie privatp a creat un program care să ajute orașele să înregistreze și să urmărească alarmele false, un serviciu pe care Sandy Springs îl folosește.

Quincy Miller, care renovează case pentru a le închiria a fost amendat pentru alarmele false care s-au declanșat de prea multe ori. Când a cumpărat o casă cu trei etaje pe care plănuia să o renoveze, bărbatul a instalat o alarmă anti efracție pentru a-și proteja investiția, scrie dispatch.com, citat de securityportal.ro.

În schimb el a primit o amendă de 20.235 de dolari deoarece în perioada 29 februarie – 6 iunie, sistemul de securitate s-a declanșat de 48 de ori – cu 43 de alarme false, conform înregistrărilor orașului Columbus, din statul Ohio, SUA. Până când compania de la care a cumpărat sistemul de alarmare a rezolvat problema, propietatea deținută de Miller a primit cea mai mare amendă din tot orașul în anul 2016.

Miller a spus că alarmele le primea pe telefon și nu a crezut că ajung și la poliție, până când nu a primit amenda pe adresa companiei sale care deținea clădirea.

Amenzile sunt necesare pentru a reduce apelurile false la poliție, care trebuie să trimită în teren polițiști, elicoptere și doctori în funcție de tipul de urgență, iar astfel alarmele false costă bani.

Detalii
Sursa stire:
securityportal.ro
Sursa foto:
iritech.com

Leave a Reply

Doriti sa va inscrieti in patronat?
Pasi de urmat, conditii si beneficii