Retinut de politisti pentru furt, talharie si inselaciune

Polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și cei ai Direcției Operațiuni Speciale au identificat un bărbat bănuit că ar fi convins 4 persoane de vârste înaintate să îl invite în locuință, de unde sustrăgea diferite sume de bani. Cel în cauză a fost reținut.

La data de 3 mai a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au efectuat o percheziţie, în Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea unei infracţiuni de furt din locuinţa unei femei, în vârstă de 93 de ani.

În fapt, la data de  14 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 6 au fost sesizaţi de o femeie  cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe o  stradă din sectorul 2, a fost abordată de un bărbat necunoscut, care se deplasa cu un autoturism şi, sub pretextul că este un prieten al fiicei sale plecată în străinătate, a determinat-o să îl invite în locuinţă de unde i-ar fi sustras 700 de CHF și 20.000 de lei.

În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate de  poliţişti, a fost identificat un bărbat, de 40 de ani, bănuit de comiterea faptei.

De asemenea, cel în cauză este bănuit că, la data de  4  aprilie a.c., profitând  de starea unei femei, de 88 de ani  şi,  sub pretextul că este o cunoştinţă a fiului său stabilit în străinătate, ar fi determinat-o pe aceasta să-l invite în locuinţa sa, de unde, prin violenţă,  ar fi deposedat-o de 1.800 de euro.

Tot în sarcina acestuia s-a reținut și că, la data de 28 decembrie 2016, profitând de vârsta înaintată a unui bărbat, de 87 de ani, şi sub pretextul că vine din partea fiului său care se afla plecat în străinătate şi căruia trebuie să îi deschidă un cont bancar pentru a-i depune suma de 2.500 dolari, a determinat persoana vătămată să-l invite în locuinţă unde, profitând de neatenţia acesteia, i-ar fi sustras 2.095 de euro şi 1.000 de lei.

Totodată, acesta este bănuit că, la data de 3 martie a.c., profitând de vârsta înaintată a unei femei, de 87 de ani, şi sub pretextul că este o cunoştinţă a nepotului său plecat în străinătate, a determinat-o pe aceasta să-l invite în locuinţă, unde ar fi convins-o să-i dea 40.000 de lei.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tâlhărie calificată şi înşelăciune,  cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Leave a Reply

Doriti sa va inscrieti in patronat?
Pasi de urmat, conditii si beneficii