Provocarile cu care se confrunta domeniul stocarii video

Un sistem de stocare robust este esențial pentru o bună implementare a supravegherii video de bună calitate.

Supraveghere video poate crea una dintre cele mai mari volume de muncă pentru orice sistem de stocare. Când toate variabilele sunt luate în considerare, ca numărul de canale, tipul de format video, frecvența cadrelor și lungimea înregistrărilor, cantitatea de date poate deveni masivă, scrie securityinfowatch.com.

Unele dintre funcțiile pe care integratorii de sisteme și utilizatorii trebuie să le caute într-o platformă de stocare modernă includ:

– O sincronizare continuă a conținutului oferă posibilitatea de a crea copii ale informațiilor stocate pentru a oferi o copie a imaginilor video pentru protecția și distribuirea datelor fără ca întregul proces de stocare și monitorizare să fie afectat în orice fel. Această funcție poate oferi mai multe versiuni în cazul în care un fișier este modificat.

– Mai multe arhive separate împărtășite. Pentru mediile care se află la distanțe geografice mari, dar care încă împărtășesc aceleași informații, utilizatorii pot accesa o copie din cloud fără a copia informațiile în locația în care se află. Numai informațiile necesare sunt descărcate pe sistemul local.

– Setarea calității serviciului în funcție de client, ceea ce permite setarea lățimii de bandă permisă pentru un anumit client. Această funcție poate seta diferite sisteme care să ofere nivelul adecvat de lățime de bandă ca sistemul de înregistrare mai important să aibă mereu prioritate înaintea altor funcții ca cea de redare a datelor înregistrate.

– Un grup online care administrează spațiul de stocare printr-o scalare care nu deranjează sistemul și care realizează o redistribuție automată.

– Înregistrarea datelor cu privire la cine, ce și când a modificat informațiile stocate și conținutul acestora.

– Administrarea nivelelor de stocare în care datele sunt stocate cel mai eficient și alegerea platformei – inclusiv cloud. Înainte toate nivelele de stocare erau considerate și operate la fel indiferent de platformă.

În cazul securității granițelor, guvernele caută noi moduri mai bune de a monitoriza și securiza granițele prin intermediul supravegherii video la distanță și a analizei video, scrie gcn.com.

Tehnologia folosită de camerele video devine mai avansată și prin urmare un mai mare număr de camere sofisticate duc la creșterea volumului de imagini video care trebuiesc înregistrate și stocate. Pentru a alege o soluție de stocare potrivită trebuie luați în considerare trei factori: timpul de retenție, accesul și costul.

Stocarea poate costa până la 60% dintr-un buget obișnuit alocat pentru un sistem de supraveghere video. Asta pentru că multe agenții guvernamentale aleg hard discuri de înaltă performanță, care costă mai mult, în defavoarea unor medii de stocare ca CD-uri sau casete.

Timpul de retenție poate avea un impact dramatic asupra dimensiunilor de stocare necesare. Cu cât se dorește o păstrare mai îndelungată, cu atât mai mult va avea nevoie de mai mult spațiu de stocare.

Datorită unor noi reguli, timpul de retenție a imaginilor crește.

Înainte de alegerea tipului de soluție de stocare este necesar să fie luat în considerare cine va accesa imaginile video, cât de repede va avea nevoie de ele și dacă imaginile video vor fi împărtășite cu alte agenții.

Leave a Reply

Doriti sa va inscrieti in patronat?
Pasi de urmat, conditii si beneficii