ITM Mures: Firme care desfasoara activitati de protectie si paza, amendate

Membrii PSS.

Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș a efectuat anul acesta în luna august 32 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă și a aplicat 14 avertismente și 5 amenzi la firme din mai multe domenii de activitate, printre care și cele de protecție și pază.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș au fost comunicate 28 de evenimente, din care un incident periculos. Au fost avizate 18 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de angajatori, se precizează într-un comunicat al ITM Mureș.

Peste 45% din fondul de timp disponibil a fost utilizat pentru cercetarea evenimentelor.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 12 angajatori, constatându-se 19 neconformități în domeniul SSM. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale, după cum urmează: 14 avertismente și 5 amenzi în cuantum de 40.000 lei.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancționați cu amenzi sunt: activități de protecție și pază, activități generale de curățenie a clădirilor, fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor.

Detalii
Sursa stire:
securityportal.ro
Sursa foto:
Google Images

Leave a Reply

Doriti sa va inscrieti in patronat?
Pasi de urmat, conditii si beneficii