Demers catre IGPR. – DOP. privind celeritatea procedurii de licentiere

CĂTRE

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIȚIEI ROMÂNE

DIRECȚIA DE ORDINE PUBLICĂ

Domnului director, comisar șef de poliție CIOBAN ANTONIO IACOB

 

PSS a luat la cunoștință ca începând din acest an, Directia de Ordine Publica a modificat procedura de obținere a licenței de funcționare, conform Legii 333/2003 cu modificarile si completarile ulterioare. Astfel, ne arătăm dezacordul și uimirea față de schimbările care au loc, fără a avea in prealabil o consultare cu cei pe care îi afectează in mod direct, respectiv organizațiile de securitate (PSS, FSS, etc.) dar mai ales, fără a ține cont de îngreunarea și efectele negative pe care le produc schimbarile facute.

In fapt, pentru obtinerea licentei de paza solicitati prezentarea certificatului de marcă, eliberat de OSIM., iar pana la aceasta data fiind necesara doar dovada inscrieirii si a verificarii de disponibilitate, care practic dovedeau obținerea ulterioara a certificatului. Precizam ca pentru  obtinerea certificatului de la OSIM., sunt necesare parcurgerea celor doua etape, astfel:

  • prima etapa – inscrierea si verificarea disponibilitatii 15-30 zile;
  • a doua etapa- eliberarea certificatului cu plata taxelor aferente circa 3-6 luni.

Practic prin refuzul de a primi documentatia necesara licentierii fara acest document (certificatul  de la OSIM.) ați prelungit nejustificat si exagerat, timpul necesar înființării unei societăți comerciale prestatoare de servicii de paza, astfel inceperea verificarilor peste cele 6 luni de la infiintarea firmei adica dupa obtinerea certificatului OSIM la care, se adauga cele 90 de zile necesare efectuarii verificarilor in vederea avizarii si licentierii, rezulta peste 9 luni de zile in care, societatea nu functioneaza, nu poate desfasura activitati iar administratorii de firme, nu au posibilitatea de a gestiona timpul si resursele de orice natura cu eficienta.

          Acest lucru are un impact negativ asupra celor care și-au propus înființarea unei noi societăți fiind un obstacol in calea dezvoltarii si a liberei initiative.

         Vă sugerăm ca un prim pas, sa analizați propunerea noastră de reducere a acestei perioade exagerate si sa acceptati dosarele pe baza dovezilor de inregistrare si de verificare a disponibilității de la OSIM., sa demarați verificările necesare avizării si licențierii, si să condiționați eliberarea licenței de pază, în funcție de data prezentării certificatului de la OSIM., astfel că, perioada de timp se va reduce, cu peste 90 de zile.

Propunem ca pe viitor, când se fac reinterpretări ale modului de aplicare a legii care afecteaza firmele de paza cat si pe cei ce doresc sa-si infiinteze astfel de firme, sau se dispun alte masuri care afecteaza serviciile de securitate in general, sa procedați la o consultare prealabila si cu organizatiile din domeniu (PSS, FSS etc.), în baza protocolului de colaborare sau chiar  direct, cu firmele de paza licențiate.

 

Cu stimă,

ȘOVAR CONSTANTIN BOGDAN

Președinte interimar al PSS.



1 Comment

  • FLORIN

    DOMNUL BOGDAN …. CHIAR SI ASA … CUM ATI PROPUS DUMNEAVOASTRA….ESTE O IMPIEDICARE A INVESTITORULUI DE A PROCEDA MAI RAPID LA TRANSPUNEREA IN OPERA A DORINTELOR SALE….DE A ACTIVA PE P-TA SERVICIILOR DE SECURITATE…. E O MAI VECHE METEAHNA A DIRECTIEI DE O.P. DE A LIMITA, RESTRANGE ACCESUL DORITORILOR LA ACEASTA PIATA !!! AM DUS LUPTE GRELE IN ACEST SENS … SI STIU CE SPUN ! …. PE DE ALTA PARTE … DE UNDE VRETI CONSULTARE …. CAND LA DIRECTIE AU AJUNS ( RAMAS ) …. CU 1-2 -3 EXCEPTII NUMAI ,,PROFESIONISTI” !!!!

Leave a Reply