Comunicat PSS privind denumirea societatii si inregistrarea marcii la OSIM

Membrii PSS.

Conducerea PSS. a efectuat mai multe demersuri către OSIM și IGPR., pentru scurtarea termenului de înregistrare a mărcii și denumirii societății la OSIM., de către societățile comerciale, cu obiect principal de activitate – cod CAEN 8010.

În acest sens, am solicitat un punct de vedere, de la DOP. din IGPR., relativ la sensul prevederilor art. 19, alin. (3), lit. c), care arată că: ,, ”Pentru obținerea licenței de funcționare este necesară întrunirea următoarelor condiții:….c)- prezentarea dovezilor de înregistrare cu denumirea societății și a însemnelor distincte înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci”.

În opinia PSS., pentru obținerea licenței de funcționare adresată Poliției, persoana juridică trebuie să facă dovada înregistrării mărcii, nu și a denumirii societății, întrucât, denumirea societății a fost făcută și cerută expres prin Legea nr. 31/1990 actualizată, coroborată cu dispozițiile Legii nr. 26/1990 actualizată.

Din răspunsul primit de la DOP. din IGPR., rezultă că pentru licențiere sau pentru reînnoirea licenței este nevoie, atât de înregistrarea denumirii cât și a mărcii, la OSIM.

Totuși, în urma discuțiilor purtate între IGPR., OSIM și PSS., părțile au convenit ca OSIM., să elibereze o adeverință, la cererea persoanei juridice interesate, imediat după încheierea procedurii de examinare în fond, timp de 3 luni și până la eliberarea certificatului de înregistrare a mărcii.

În speranța că informațiile oferite, vă vor fi de folos, vă dorim, mult succes!

 

Cu stimă,
ȘOVAR BOGDAN
Președinte PSS.

Leave a Reply

Doriti sa va inscrieti in patronat?
Pasi de urmat, conditii si beneficii