CERT-RO: Utilizatorii WhatsApp sunt vizati de o campanie de phising

Utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp au fost avertizați de CERET-RO asupra unei campanii de phishing din partea atacatorilor cibernetici. 

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a atenționat prin intermediul paginii oficiale de Facebook, utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp asupra unei campanii de phishing din partea atacatorilor cibernetici, scrie comunic.ro.

„Utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp sunt vizați de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obțină credențialele lor printr-o metodă de ‘validare’ a datelor. Mai precis, victima primește un mesaj prin care i se cere ‘verificarea’ datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului. Echipa CERT-RO recomandă ignorarea unor asemenea mesaje și în special evitarea accesării link-urilor pe care le conține!”, precizează CERT-RO.

De asemenea, CERT-RO a mai precizat că „Utilizatorii care au accesat link-ul primit prin intermediul mesajului sunt redirectați, în cele din urmă, către un site unde se pot abona la un serviciu care, așa cum se anunță pe acel site, ‘oferă acces nelimitat la un portal de wallpapere, emoticoane și multe alte conținuturi distractive pentru mobil’” și a postat un set de instrucțiuni pentru dezabonarea de la acest sserviciu.

Security Portal

Detalii
Sursa stire:
securityportal.ro
Sursa foto:
softonic.com

Leave a Reply

Doriti sa va inscrieti in patronat?
Pasi de urmat, conditii si beneficii