Alegerea echipamentelor de supraveghere video pentru companii

Membrii PSS.

Alegerea unor echipamente pentru supravegherea video destinate companiilor se face diferit, deoarece cele pentru consumatori casnici nu îndeplinesc anumite cerințe.

Liam McShane, director de vânzări al unei companii specializată în producția de monitoare, spune că în industria de securitate, mulți instalatori și integratori folosesc monitoare standard pentru consumatori pentru supraveghere video. Asta se întâmplă de obicei din cauza constrângerilor bugetului, dar ar putea să coste mai mult pe durata folosirii lor deoarece în majoritatea cazurilor sunt folosite conexiuni HDMI, conform sourcesecurity.com.

Chiar dacă un monitor pentru un consumator casnic folosește o intrare HDMI și costă mai puțin decât unul destinat companiilor, există anumite aspecte care le diferențiază:

1. Un monitor pentru un consumator casnic nu este creat pentru a funcționa 24 de ore din 7. Dacă acest criteriu este ignorat, monitorul se va arde, de obicei, într-un an de zile și va necesita înlocuirea sa.

2. Monitoarele pentru consumatori casnici nu sunt protejate de arderea pixelilor care are loc în momentul în care  aceeași imagine este redată pentru mult timp și rămâne impregnată ca o „imagine fantomă”.

3. Multe intrări de cabluri coaxiale nu există pentru monitoarele destinate consumatorilor casnici.

4. Când sunt folosite camere ce înregistrează imagini cu o rezoluție 4K, imaginile reproduse de monitor, de multe ori, nu vor arăta la fel ca imaginea trimisă de cameră pentru dispozitivele destinate consumatorilor casnici.

5. Produsele destinate consumatorilor casnici vin de obicei cu o garanție de un an, spre deosebire de produsele comerciale care au o garanție  de minim 3 ani, dar de obicei se așteaptă ca acestea să aibă o viață mai lungă.

În ceea ce privește alegerea tipului de cameră de supraveghere dintre cele IP și analog, iată care sunt criteriile, conform businessnewsdaily.com:

1. Rezoluția. Camerele IP înregistrează imagini între 1 și 5 megapixeli ceea ce înseamnă o calitate a imaginii foarte clară în comparație cu înregistrările unei camere analog ce folosește jumătate de megapixel. Camerele IP au și un câmp vizual mai mare față de cele analog.

2. Analiza video. Camerele IP au funcții suplimentare față de cele analog ca analiza video sau trimiterea imediată cu doar o atingere pe ecran a imaginilor către poliție.

3. Camerele IP folosesc network video recordere (NVR-uri) care oferă o altă serie de beneficii față de vechile recordere video digitale (DVR-uri). NVR-urile înregistrează imagini de o mai bună calitate și permit o scalare a sistemului mai ușoară față de DVR-uri

4. Switch-urile PoE pot alimenta camerele IP cu energie și trimit date. Switch-urile sunt considerate și mai sigure pentru transmiterea datelor.

Pentru alegerea unei camere, indiferent dacă este IP sa una analog, trebuie ținut cont de rezoluție, de frecvența cadrelor, de modele (dome, bullet, PTZ) care se potrivesc în funcție de situație, dacă sunt create pentru interior sau exterior, de ilumminare și dacă permit sau nu înregistrarea audio.

NVR-urile pot fi alese în funcție de capacitatea de stocare necesară, compatibilitatea cu camerele video și compresia folosită de recorder și de cameră.

Detalii
Sursa stire:
securityportal.ro
Sursa foto:
PSS.

Leave a Reply

Doriti sa va inscrieti in patronat?
Pasi de urmat, conditii si beneficii