Agent de securitate, cercetat pentru furt si inducerea in eroare a organelor judiciare

Un agent de pază de la o societate comercială din București – sectorul 6 este cercetat de polițiști, fiind bănuit că a indus  în eroare organele judiciare pentru a-și însuși o sumă de bani.

În cursul zilei de joi, 24 august 2017, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au reținut în sarcina unui bărbat, în vârstă de 47 de ani, comiterea infracțiunilor de inducere în eroare a organelor judiciare și furt calificat, după ce a încercat să justifice sustragerea unei sume de bani prin crearea unui scenariu din care rezulta că a fost tâlhărit de către un bărbat necunoscut, se precizează într-un comunicat al DGPMB.

La data de 20 august 2017, în jurul orei 02.30, polițiști din cadrul Secției 21 au fost sesizați, prin intermediul 112, cu privire la faptul că un agent de pază a fost agresat, după care a fost transportat la o unitate spitalicească, pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate.

În urma discuțiilor purtate cu persoana vătămată, aceasta a susținut că în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, ca agent de securitate la o societate comercială din sectorul 6, în jurul orei 02.00, ar fi surprins un bărbat necunoscut care încerca să sustragă dale de pavaj, iar pentru a-și asigura scăparea, a provocat agentului de pază mai multe leziuni în zona antebrațului stâng, cu un obiect tăietor-înțepător.

Din datele și probele administrate în cauză s-a conturat ipoteza rezonabilă că partea vătămată și-a creat singură leziunile și a indus în eroare polițiștii, dorind să însceneze faptul că a fost victima unei infracțiuni de tentativă la tâlhărie pentru a putea justifica lipsa unei sume de bani — 700 de lei — pe care și-a însușit-o pe nedrept, sumă de bani ce era lăsată în grija agenților de pază și reprezenta o parte din salariul altui angajat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de inducere în eroare a organelor judiciare și furt calificat.

Detalii
Sursa stire:
securityportal.ro
Sursa foto:
GoogleImages

1 Comment

  • Ioan

    Agenți de București… nu mai pot de bine, sa vina in Piatra Neamț să facă servici și să fie plătiți cu 5roni pe ora, cum se face la Piatra Neamt

Leave a Reply

Doriti sa va inscrieti in patronat?
Pasi de urmat, conditii si beneficii